Skötselråd BH
  •  Shoppa nu. Betala med Klarna.
  • 1-4 dagars leveranstid
  • Öppet köp 14 dagar
Skötsel av din BH

Skötsel av din BH

Swegmarks utlovar alltid hög kvalitet och komfort. Men för att behålla formen och se till att plagget håller länge så gäller det att ta hand om underkläderna. Rätt sorts tvätt och skötsel ökar livslängden på dina underkläder, så att du kan använda och trivas i dina plagg riktigt länge.

Dina underkläder räcker betydligt längre om du sköter och behandlar dem på rätt sätt. En bra bh håller i flera år.

TVÄTTA GÄRNA FÖR HAND
Det allra bästa för dina underkläder är att inte stvätta dem i tvättmaskinen. Tvättmaskin sliter ganska hår på materialen vilket kan påverka passformen negativt. Handtvätta istället så förlänger du livslängden på dina underkläder. Gör rent med ett milt tvättmedel, skölj ordentligt och häng på tork. Vill du tvätta bh och trosa i tvättmaskin det mest skonsamt att tvätta dem i 40 grader och använda ett milt tvättmedel. Färgade underkläder ska du alltid tvätta med kulörtvättmedel. Till vita plagg kan du använda tvättmedel med optiskt vitmedel, eftersom det återfärgar det vita. Använda aldrig tvättmedel med blekmedel, inte ens på vita plagg. Följ alltid tvättrådet i plagget. Sköljmedel bör undvikas då det t.ex. i sport-bh finns speciella material som kan ta skada av detta (tunna mjuka fiber som andas). Risken är nämligen stor att porerna i fibern sätts igen av sköljmedel och andningsegenskaperna går förlorade.

ANVÄND TVÄTTPÅSE
Om du väljer att tvätta underkläderna i tvättmaskinen, rekommenderar vi att du använder en tvättpåse om det är en bygel-bh. Annars finns risken att bågen kryper ut och förstör tvättmaskinen.

BLANDA INTE
Blanda inte strumpbyxor med vita syntetunderkläder. Alla strumpbyxor innehåller färg och vid varje tvätt släpper de ifrån sig lite färg som enkelt tas upp av vita trosor och bh:ar. Underkläder ska helst tvättas för sig.

TORKTUMLA PÅ LÅG VÄRME
Det bästa är att hängtorka dina underkläder. Om du ändå vill torktumla så gör du det på låg värme. Annars riskerar du att skada gummiresårerna i plagget. Kontrollera först om det går att torktumla plagget enligt tvättrådet.