Välj rätt bh | Swegmark Of Sweden

BH-guide
Vilken BH-modell passar dig?

Vi på Swegmarks har stor kunskap om vilka detaljer som lyfter en bh och som lyfter dig på bästa sätt. Kvalitativa materialval, bra sömnad och design är bara några saker som underlättar din dag. Precis som det finns olika sorters bröst så finns det också olika sorters BH. För olika smak och stil men också för olika användning och tillfällen. I din BH ska du trivas hela dagen. Läs om våra olika sorter och hitta den BH som passar just dig.

Mjuk bh

Mjuk-BH

För dig som tycker att BH med båge är obekvämt. Framtagen för att ge dig högre komfort utan att förlora funktionen. Finns i kupstorlek A-I.

SHOPPA MJUK-BH ►
Bygel-BH

Bygel-BH

En BH med bygel ger ett bra stöd för alla typer av bröst. Har du stor byst kan du satsa på en fylld bygel-BH för extra stöd. Finns i kupstorlek A-G.

SHOPPA Bygel-BH ►
Formpressad bh

Formpressad-BH

T-shirt-BH som både är bekväm och praktiskt taget osynlig under kläderna eftersom den är helt utan sömmar. Finns i kupstorlek A-H.

SHOPPA Formpressad-BH ►
Framknäppt bh

Framknäppt-BH

En framknäppt BH är betydligt enklare att ta på sig jämfört med en vanlig BH. Finns i kupstorlek B-F.

SHOPPA Framknäppt-BH ►
Sportbh

Sport-BH

BH med förstärkningar för att klara extra påfrestningar och hålla bysten på plats. Ofta gjorda i material som andas. Finns i kupstorlek A-I.

SHOPPA Sport-BH ►
Amningsbh

Fairtrade-BH

Våra behåar i ekologisk bomull och Fairtrade är sköna att bära och tillverkade i skönt bomullsmaterial av hög kvalité. Finns i kupa B-I.

SHOPPA Fairtrade-BH ►
Vilken bh passar dig?

PROBLEMLÖSAREN
Så här slipper du en obekväm bh

Bh

BH-band som sitter högt upp på ryggen

Om bandet åker upp i ryggen är passformen inte korrekt. Det innebär att bh:n är för stor runtom eller att axelbanden sitter för stramt. Lossa lite på axelbanden och se om bakstycket sitter bättre. Bakstycket är viktigt för stödet och passformen har därför stor betydelse. Om du lyfter armarna upp eller rör på armarna bör bandet fortfarande sitta stadigt på plats och inte flyttas runt.

Bh

Axelband på en bh som skär in i axeln

Om banden skär in kan det bero på att bandet är för smala och inte ger dig tillräckligt med stöd, vilket innebär att banden gör hela jobbet istället. Försök att lossa banden och se hur det känns, alternativt prova en bh med bredare axelband som lyfter och stöttar.

Bh

BH-band som är placerade på bysten

Om bh-bandet åker upp på bysten har du för små byglar. Prova en större storlek.

Bh

Sidobygel på en BH som skaver på utsidan av ett bröst

Om bygeln skaver på utsidan av bröstet är bygeln antagligen för liten. Prova en större kupa. Det är viktigt att bröstvävnaden helt innehas av bygel, försök med en större kupstorlek.

Bh

BH med lösa kupkanter

Om BH-kuporna blir ”baggy” fyller antagligen inte brösten ut kupan utan du ska då prova en mindre kupstorlek. Om kuporna sitter stadigt och det bara blir veck där kupan möter axelbandet så kan du prova att dra åt axelbandet. Det kan också vara så att kup-modellen inte passar. Då kan man prova en nättare modell med inte så hög kupa, t.ex. en balconette.

Bh

BH där brösten väller över kuporna

Om brösten väller över har du för små kupor, prova en bh med större kupa.