Materialguide | Swegmark Of Sweden

BH-guide
Materialguide

Eftersom kvalitet och komfort är A och O hos Swegmarks är vi väl medvetna om vilka material som används samt deras egenskaper. Det ska vara skönt att bära, hålla länge och gärna vara producerat nära för minst påverkan på miljön. Läs vår materialguide och bli medveten om hur materialen påverkar upplevelsen och hållbarheten.

Bomull
Fairtrade

Bomull

Kommer från bomullsplantan. Bomullen är tvätttålig och har en god slitstyrka. Bomull är ett vanligt material i våra kläder då det är behagligt att bära nära kroppen.


Fairtrade-certifierad bomull produceras huvudsakligen inom småskaligt jordbruk. Märkningen är en oberoende garanti för att producenten får rättvist betalt för sin bomull och är är certifierad i enlighet med internationella Fairtrade-kriterier.


Ekologisk bomull som är odlad enligt principer och regler för ekologisk odling. Odlarna får inte använda syntetiska bekämpningsmedel eller konstgödsel och heller inte genetiskt modifierade organismer (GMO). Här hittar du dessa produkter.

Lycra

Elastan

Är en elastisk fiber som kombineras med andra material för att skapa ett skönt och töjbart material. Eftersom den är så töjbar används den ofta i material till underkläder och badkläder.


Lycra Beauty är speciellt framtagen för att möta kraven och funktionen som du finner i bl.a. underkläder.

coolmax

Polyester

Är den vanligaste syntetfibern. Polyesterfibern är också dimensionsstabil vilket betyder att plagget behåller sin passform. Polyesterfibrer leder/drar fukt bort från huden och ut till ytskiktet där det avdunstar. Materialet behåller sin mjukhet och komfortkänsla även under sportutövning eller då det bärs under längre tid.


Vi använder oss bl.a av Coolmax® polyester för bästa funktion och komfort i sportbehå.


Polyamid

Polyamid är en syntetfiber som är starkt och elastiskt och som inte blir skrynkligt. Det torkar snabbt och drar inte till sig fukt. Polyamid är slitstarkt och ger plagget lång livslängd.


RECO Nylon

RECO Nylon är en nylon framtagen på tidigare, redan använd nylon, som annars skulle kastas. RECO Nylon har samma egenskaper som en vanlig nylon, men med mindre påverkan på miljön. 3 fantastiska fördelar med RECO Nylon:
1. 88% mindre koldoixidutsläpp i jämförelse med vanlig nylon
2. 84% mindre spillåtgång än vanlig nylon
3. 88% mindre vattenåtgång än vanlig nylon

Materialguide