Social Hållbarhet | Swegmark Of Sweden

SOCIAL HÅLLBARHET

Självklart med schysta värderingar

Social hållbarhet är inte alldeles enkelt att definiera. I samhället handlar det om att människor mår bra och får sina rättigheter respekterade. Det gör det för oss också.

För oss är det viktigt att både de som säljer och alla de som bär våra underkläder ska kunna göra det med gott samvete. De ska vara trygga med att produkterna är tillverkade under bra förhållanden. Det handlar om att ta ansvar för människors villkor helt enkelt. Därför eftersträvar vi goda etiska värden både internt och externt för att alla i hela produktionskedjan ska ha goda etiska villkor.


Genom vårt strategiska val att ha egen produktion i Lettland, huvudkontor och centrallager i Borås samt uteslutande samarbeta med noggrant utvalda leverantörer i Europa, är vi trygga med alla arbetsplatsförhållanden.

Som en del i vårt arbete för social hållbarhet använder vi oss av Fairtradecertifierad bomull i merparten av våra bomullsplagg. När du köper Fairtradecertifierad bomull ges producenterna som odlar bomullen möjlighet att förbättra sin ekonomi och sina arbetsvillkor. En del av inkomsten investerar odlare i projekt för social, ekonomisk och miljömässig utveckling.

Swegmark har även under flera år stöttat Garissa i östra Kenya. Garissa är en insamlingsstiftelse skapad av Boråsparet Monica och Carl-Axel Ekman, hon tandläkare och han kirurg. I byn Garissa driver stiftelsen ett flickhem och skolor, där utsatta flickor får en trygg fristad och utbildning så att de kan skapa sig en framtid där de styr över sina egna liv. För Swegmark, med ett varumärke och produkter, som vänder sig till kvinnor, är det med stor glädje och tacksamhet vi följt och följer Garissas fantastiska verksamhet.

Som vi inledde: Social hållbarhet handlar om att människor mår bra och får sina rättigheter respekterade. Där är Garissa en förebild