Skötsel BH | Swegmark Of Sweden

BH-guide
Ta hand om dina underkläder

Swegmarks utlovar alltid hög kvalitet och komfort. Men för att behålla formen och se till att plagget håller länge så gäller det att ta hand om underkläderna. Rätt sorts tvätt och skötsel ökar livslängden på dina underkläder, så att du kan använda och trivas i dina plagg riktigt länge.

Ta hand om dina underkläder

SKÖTA OM UNDERKLÄDERNA

Dina underkläder räcker betydligt längre om du sköter och behandlar dem på rätt sätt. En bra bh håller i flera år.

TVÄTTA GÄRNA FÖR HAND

Det allra bästa för dina underkläder är att inte tvätta dem i tvättmaskinen. Tvättmaskin sliter ganska hårt på materialen vilket kan påverka passformen negativt. Handtvätta istället så förlänger du livslängden på dina underkläder. Gör rent med ett milt tvättmedel, skölj ordentligt och häng på tork. Vill du tvätta bh och trosa i tvättmaskin så är det mest skonsamt att tvätta dem i 40 grader och använda ett milt tvättmedel. Färgade underkläder ska du alltid tvätta med kulörtvättmedel. Till vita plagg kan du använda tvättmedel med optiskt vitmedel, eftersom det återfärgar det vita. Använda aldrig tvättmedel med blekmedel, inte ens på vita plagg. Följ alltid tvättrådet i plagget. Sköljmedel bör undvikas då det t.ex. i sport-bh finns speciella material som kan ta skada av detta (tunna mjuka fiber som andas). Risken är nämligen stor att porerna i fibern sätts igen av sköljmedel och andningsegenskaperna går förlorade.

ANVÄND TVÄTTPÅSE

Om du väljer att tvätta underkläderna i tvättmaskinen, rekommenderar vi att du använder en tvättpåse om det är en bygel-bh. Annars finns risken att bågen kryper ut och förstör tvättmaskinen. Klicka här för att komma till Abecitas tvättpåse.

BLANDA INTE

Blanda inte strumpbyxor med vita syntetunderkläder. Alla strumpbyxor innehåller färg och vid varje tvätt släpper de ifrån sig lite färg som enkelt tas upp av vita trosor och bh:ar. Underkläder ska helst tvättas för sig.

TORKTUMLA PÅ LÅG VÄRME

Det bästa är att hängtorka dina underkläder. Om du ändå vill torktumla så gör du det på låg värme. Annars riskerar du att skada gummiresårerna i plagget. Kontrollera först om det går att torktumla plagget enligt tvättrådet.


Tvättrådssymboler

Tvättsymboler och tvättråd kan ibland vara svåra att förstå sig på och fel tvätt kan resultera i väldigt oönskade resultat!


Den här enkla guiden till tvättråd och tvättsymboler innehåller det mesta du behöver veta när det gäller våra vanligaste förekommande tvättsymboler och vad de betyder. Har du frågor så tveka inte att ringa vår kundsupport!

Handtvätt

Handtvätt

Endast handtvätt i max 40 grader. Handtvätta vid temperatur mellan 30° C och 40° C beroende på artikel. Upplös först fintvättmedlet i rikligt med vatten. Låt textilierna flyta i tvållösningen och skaka försiktigt. Skrubba, dra eller vrid inte ur textilierna. Skölj sedan textilierna väl, pressa försiktigt ur överflödigt vatten och dra försiktigt till rätt form.

Maskintvätt

Maskintvätt

Normal maskintvätt eller handtvätt i högst 40 grader. Tvättprogram för exempelvis mörkt färgade artiklar av bomull, polyester, blandade fibrer etc.

Ej blekmedel

Ej blekmedel

Ej torktumling

Tål ej torktumling

Bör ej torktumlas. Bäst är att hängtorka dina underkläder för att bevara materialens egenskaper och passform

Strykfritt

Ej strykning

Tål ej strykning eller mangling. Underkläderna innehåller material och detaljer som kan ta skada om de utsätts för höga temperaturer eller tryck.

Ej kemtvätt

Ej kemtvätt

Kemtvätt ej tillåten. Använd heller inte fläck- borttagning som innehåller lösningsmedel.

Underklädersvård