Problemlösaren | Enkla knep för perfekt passform på din BH | Swegmark

PROBLEMLÖSAREN – ENKLA KNEP FÖR BÄTTRE KOMFORT OCH PASSFORM

En BH som skaver, skär in eller känns obekväm är något som många kvinnor går runt med dagligen. Med rätt storlek och små enkla knep vill vi hjälpa dig till en mer bekväm BH-vardag.

SÅ HÄR SKA EN BH SITTA

Luta dig framåt när du sätter på dig din BH. Med rätt storlek fyller brösten hela kuporna. Sedan justerar du axelbanden. De ska varken skära in i axlarna eller sitta så löst att de åker ner. Det enklaste sättet att testa om du har spänt lagom är att peta ner det ena axelbandet över axeln. Om det andra axelbandet också åker av, behöver du justera dem hårdare. Ryggbandet ska sitta rakt och inte åka upp i ryggen. Bildas det en valk över kanten är storleken för liten. Sträck sedan upp armarna för att se om bh:n sitter kvar utan att glida upp.

ÄR DU SÄKER PÅ DIN STORLEK?

Din kropp förändras hela tiden och du ändrar storlek, därför är det viktigt att mäta sig fler än en gång. Kanske har du gått ner eller upp i vikt, det gör att omfånget och brösten ändrar sig – så också din BH-storlek. För att hitta din storlek behöver du två mått: omfånget runt och under bysten. Skillnaden i cm mellan måttet under bysten och måttet över bystens högsta punkt, avgör kupstorleken.

SÅ MÄTER DU

I vår BH-guide hjälper vi dig att hitta din rätta storlek genom att visa hur du mäter dig. Tänk på att ge dina bröst bra stöd i form av en välsittande BH så behåller de sin spänst och form längre. En BH ska sitta åt under bysten så att det är underkanten på behån som stöder och bär upp bysten - inte axelbanden. Det bör inte vara lätt att sticka in ett finger under behåns underkant.

För att hitta rätt storlek på din BH behöver du mäta omkretsen under och på bysten. När du mäter under bysten skall måttbandet inte sitta löst, låt det sluta tätt intill kroppen och håll det ganska tajt. Mät omkretsen på bysten där den är som högst genom att låta måttbandet löpa över bystens högsta punkt utan att strama åt. Det är måttet under bysten som avgör storlek på BH och måttet över bysten som avgör storlek på kupa.

KNÄPP DIN BH RÄTT

På en ny BH ska omkretsen alltid knäppas på den yttersta hyskan. Din BH kommer att tänjas vid användning, du kan då när det behövs knäppa behån ett snäpp in och den sitter fortsatt lika bra utan att bli för lös runt om.

SAMMA BOKSTAV BETYDER INTE ALLTID SAMMA KUPSTORLEK 

Som vi nämnde ovan så kan din kropp komma att förändras och du kan behöva en annan BH-storlek. Ett vanligt missförstånd är att tro att kupstorleken är den samma oavsett omkrets. Kupstorleken för till exempel en 80C och en 75C inte är den samma. Läs avsnittet systerstorlekar om du vill lära dig hur man behåller samma kupstorlek men förändrar omkretsen.

SYSTERSTORLEKAR 

En BH med samma bokstav motsvarar inte samma kupstorlek utan kupstorleken beror även på omkretsen. Det är lyckligtvis enkelt att räkna ut en systerstorlek. Är din BH lagom i kupan men för stor runt om så går du ned en omkretsstorlek och upp en kupstorlek, exempelvis 80C = 75D. Tvärtom så går du upp en omkretsstorlek och ned en kupstorlek om kupan är lagom men omkretsen för liten, exempelvis 80C = 85B.

Följande tabell visar systerstorlekar

65A

70A = 65B

75A = 70B = 65C

80A = 75B = 70C

85A = 80B = 75C

85B = 80C = 75D

90B = 85C = 80D

90C = 85D = 80E

95C = 90D = 85EBehöver du hjälp att hitta rätt storlek eller modell? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig gärna!

Mail: webshop@underwearsweden.com
Telefon: 033-23 76 10