Hitta rätt BH-storlek hos Swegmark | Swegmark Of Sweden
  • Fri frakt över 699 kr
  • 1-4 dagars leveranstid
  • Öppet köp 14 dagar

BH-guide
Så här mäter du för att hitta rätt bh-storlek 

För en skön upplevelse hela dagen är det viktigt att du bär en bh i rätt storlek, något som ibland kan vara svårt. Använd gärna vår guide för se hur allt ska sitta, det lönar sig att lägga tid på att hitta rätt bh. Får du ont i axlarna av din BH? Eller skaver det och känns obekvämt? Kolla vår problemlösare, kanske finns det ett enkelt knep att justera din Bh så att den passar perfekt. En BH kall man kunna ha hela dagen utan besvär.

Ta hand om dina underkläder

VÄLJ RÄTT STORLEK

Visste du att en del undersökningar visar att 70 procent av alla kvinnor använder BH i fel storlek. Dålig passform är orsaken till att många kvinnor har ryggont och huvudvärk. En BH som sitter bra vill man bära jämt.

SÅ HÄR SKA EN BH SITTA

Luta dig framåt när du sätter på dig din BH. Med rätt storlek fyller brösten hela kuporna. Sedan justerar du axelbanden. De ska varken skära in i axlarna eller sitta så löst att de åker ner. Det enklaste sättet att testa om du har spänt lagom är att peta ner det ena axelbandet över axeln. Om det andra axelbandet också åker av, behöver du justera dem hårdare. Ryggbandet ska sitta rakt och inte åka upp i ryggen. Bildas det en valk över kanten är storleken för liten.

ÄR DU SÄKER PÅ DIN STORLEK?

Det är inte ovanligt att man ändrar storlek. Prova alltid innan du köper BH. För att hitta din storlek behöver du två mått: omfånget runt och under bysten. Skillnaden i cm mellan måttet under bysten och måttet över bystens högsta punkt, avgör kupstorleken.

SÅ MÄTER DU

Ge dina bröst bra stöd i form av en välsittande bh så behåller de sin spänst och form längre. En bh ska sitta åt under bysten så att det är underkanten på bh:n som stöder och bär upp bysten - inte axelbanden. Det bör inte vara lätt att sticka in ett finger under bh:ns underkant.

För att hitta rätt storlek på din bh behöver du mäta omkretsen under och på bysten. När du mäter under bysten skall måttbandet inte sitta löst, låt det sluta tätt intill kroppen och håll det ganska tajt. Mät omkretsen på bysten där den är som högst genom att låta måttbandet löpa över bystens högsta punkt utan att strama åt. Det är måttet under bysten som avgör storlek på bh och måttet över bysten som avgör storlek på kupa.