3 anledningar till att välja Fairtrade-certifierad bomull i dina underkläder!
  • Fri frakt över 699 kr
  • 1-4 dagars leveranstid
  • Öppet köp 14 dagar

3 anledningar till att välja Fairtrade-certifierad bomull!

Osäker på varför du ska välja ekologisk bomull som är Fairtrade-certifierad i dina underkläder? Här är de 3 viktigaste fördelarna och 3 skäl till varför du bör välja certifierad ekologisk bomull.

Magic Sport-BH - SWEMARK

Shoppa Fairtrade här


1. Bättre för odlarna på bomullsfälten

Bomull som är Fairtrade-certifierad är bättre för alla som jobbar med bomullsplantagen, då odlarna inte blir utsatta för kemikalier och bekämpningsmedel som kan vara skadliga för hälsan. Odlarna får även bättre betalt samt bättre arbetsvillkor.

Shoppa True här


Magic Sport-BH - SWEMARK

2. Bättre för miljön

Bomullen odlas utan kemiska bekämpningsmedel eller gödningsmedel och markskydd genom växeljordbruk. Fairtrade-certifierad bomull kräver också mycket mindre vatten än ”vanlig” bomull och i produktionsprocessen finns det stränga regler för avloppsvatten, färg- och kemikalieanvändning.

Shoppa Natural här

Magic Sport-BH - SWEMARK

3. Hjälper lokalsamhället och verksamhet

För varje sålt kilo bomull betalas det ut en premie till producentorganisationen för att investera i lokalsamället. Medlemmarna bestämmer gemensamt, utifrån deomkratiska former, hur premien ska användas. Exempel till vad premien använts till är skolbygge, investeringar i den lokala sjukvården och investeringar i ekologiskt jordbruk.


Så välj dina underkläder med gott samvete. Dina underkläder har inte tillverkats på bekostnad av andra eller varit till skada för människor eller miljö🌿


Shoppa Ekologisk bomull/Fairtrade här