Miljöpolicy | Swegmark.se

Med känsla för människor och miljö...



För oss på Swegmark of Sweden handlar det om långsiktigt tänkande, att ta nuet in i framtiden och göra det så bra som möjligt.

Vi har därför som mål att förhindra all negativ effekt på miljön och se till att alla vi som jobbar inom processen kan göra det under bra arbetsvillkor och säkra förhållanden. Att alltid söka efter det bästa alternativet i val av material, gällande miljön i stort, kemikalier och energi gör att nytänkande blir en självklar del av vårt arbete och agerande, både inom vår egen produktion och i samarbete med våra leverantörer och kunder.

Genom att vi inhandlar våra material i Europa blir transporterna kortare till vår fabrik i Lettland och sedan vidare till vårt centrallager i Borås med de färdiga produkterna. Att värna om miljö och etik i hela produktionskedjan ger oss möjlighet att fortsätta förbättra arbetet kring det som är väldigt viktigt för oss – människor och en hållbar miljö.




Environment - Swegmark of Sweden  Environment - Swegmark of Sweden  Environment - Swegmark of Sweden


Steg på vägen

Vi har tre hörnstenar som vi grundar vårt hållbarhetsarbete på, som vi ständigt utvecklar och jobbar vidare med att förverkliga.

 

1. Vårt kvalitetsarbete

ISO 9001 – kvalitetscertifiering

Swegmark of Sweden är det första företaget i underklädesbranschen att kvalitetscertifieras enligt ISO 9001 (1998) vilket innebär att vi arbetar för validitet i det interna arbetet, i relation till kunder, levererade produkter och tjänster. Vi är dedikerade att systematiskt förbättra vår kvalitet och att överträffa våra kunders förväntningar.



KVALITETSPOLICY 2012-09-11

Swegmark of Sweden AB ska till alla delar vara ett kvalitetsföretag. Detta betyder:

- att kvalitetsarbetet har ledningens högsta prioritet
- att vi skall överträffa kundernas förväntningar gällande produkternas kvalitet och den service vi erbjuder
- att vi ständigt ska sträva efter att förbättra våra processer och vår service mot kunderna
- att vi har ett aktivt kvalitetsarbete
- att vi med internt kund / leverantörstänkande skall ha en smidig och snabbt fungerande organisation
- att vi för våra interna och externa kunder skall vara en pålitlig och professionell samarbetspartner
- att vi med god marginal uppfyller lagar och förordningar



Vår målsättning med kvalitetsarbetet skall vara att arbeta mot mätbara mål och få:

- nöjda kunder
- nöjd personal
- nöjda ägare

Kvalitetsarbetet i företaget är allas angelägenhet! 




Production Swegmark of Sweden    Production Swegmark of Sweden



2. Vårt miljöarbete

Alla våra dagliga beslut gällande vår verksamhet och våra produkter siktar mot att göra bästa möjliga val vad gäller miljöpåverkan och en hållbar utveckling.

Närproducerat

En viktig del i vårt totala miljöarbete är valet att behålla produktionen i Europa. Allt i vår produktionskedja sker på så vis nära oss med korta transporter från vår fabrik i Lettland, till vårt centrallager i Borås och vidare till våra kunder i Europa.




Post Nord

ISO 14001 – miljöcertifiering

Swegmark of Sweden är det första företaget i underklädesbranschen att miljöcertifieras enligt ISO 14001 (1998). Den här certifieringen hjälper oss att säkerställa effektivare användning av material, energi och avfallshantering för minimal miljöpåverkan. Alla i företaget är engagerade i miljöarbetet, vi jobbar systematiskt och dokumenterar våra miljöförbättringar.



Öeko-tex Standard 100® (2005)

Detta är ett oberoende test- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter. Testerna säkerställer att det inte finns skadliga ämnen och omfattar:

- Enligt lag förbjudna ämnen
- Enligt lag reglerade substanser
- Allmänt kända riskabla ämnen (dock ännu inte enligt lag reglerade kemikalier)
- Parametrar för förebyggande friskvård

I sin helhet är kraven strängare än befintlig nationell lagstiftning.
Läs mer på: www.oeko-tex.com 







Ekologisk Bomull



Bomull som är odlad enligt principer och regler för ekologisk odling. Odlarna får inte använda syntetiska bekämpningsmedel eller konstgödsel och heller inte genetiskt modifierade organismer (GMO). Ekologisk gödsling såsom kompost och växtbaserat bekämpningsmedel får användas. Läs mer på: www.organiccotton.org




Organic cotton


MILJÖPOLICY 2014-10-01

Swegmark of Sweden är sedan 1998 miljöcertifierat enligt standarden ISO 14001.  År 2005 blev företaget dessutom Öko-tex certifierat, vilket innebär att vi endast använder komponenter som är testade och godkända enligt Öko-tex Standard 100®


Vi tar fullt ansvar för miljö och de sociala förhållandena för våra anställda.

Vi skall arbeta för att öka andelen försäljning av produkter som är snällare mot miljön såsom ekologisk bomull.

Swegmark of Sweden skall alltid eftersträva bästa miljöval. Vi arbetar för en minimal miljöpåverkan och skall ha fullt producentansvar i samarbete med kunder och leverantörer.  Alla medarbetare i företaget skall ha en god arbetsmiljö med så få risker som möjligt.

Vi skall följa lagar och förordningar och arbeta för ständiga förbättringar inom miljöområdet. Målet är att undvika alla negativa effekter på miljön.




Denna policy är känd av alla medarbetare i företaget och finns tillgänglig för allmänheten.




3. Vårt Etikarbete

 

Vi eftersträvar goda etiska värden både internt och externt, att alla i hela produktionskedjan har goda etiska villkor och arbetar för att ge ett bra bemötande gentemot kollegor, leverantörer och kunder.

 

Fairtrade Bomull

 

När du köper Fairtrade-certifierad bomull ges producenterna som odlar bomullen möjlighet att förbättra sin ekonomi och sina arbetsvillkor. En del av inkomsten investerar odlare i projekt för social, ekonomisk och miljömässig utveckling.
Läs mer på: www.info.fairtrade.net



Fairtrade cotton       Fairtrade cotton








Fri frakt
Över 599 kr



 

Leverans
1-3 dagars leveranstid

 

14 Dagar
Returrätt i 14 dagar

 
 

Säker betalning
Med Klarna Checkout