Vår historia
Just nu är vår leveranstid längre än vanligt. Vi beklagar och hoppas på din förståelse!

VÅR HISTORIA
Vi har tänkt på dig sedan 1937 …

Och det tänker vi fortsätta med. För allt sedan Harry Swegmark grundade det som idag är Swegmark of Sweden har vår målinriktning varit att tillverka en behå som ska passa just dig. Vi är stolta över vår kunskap och särskilt över vårt hantverk som inte alltid syns på utsidan men som definitivt gör skillnad på insidan och som gör att vi hela tiden strävar efter att utveckla, förbättra och skapa nytt. Våra designers idéer tar form vid ritbordet, följs upp av våra erfarna mönsterkonstruktörer och provsömmerskor som alla jobbar tillsammans i Borås, där vi även har vårt kontor och centrallager som dagligen skickar varor över hela Europa.
Bästa tänkbara passform och bekvämlighet står i centrum. Vi designar därför flera olika modeller av underkläder med fokus på behås som håller hög kvalitet och är prisvärda. Att de ger bra stöd, har olika funktioner och är moderna är en självklarhet. Allt i kombination med material som känns skönt att ha närmast kroppen och som tillverkas med tanke på miljö och etik. Detta är viktigt för oss – precis som du …

Swegmark of Sweden AB är ett familjeägt entreprenörsföretag som är en del av Swegmark Group tillsammans med underklädesförtagen Abecita och Sia New Rosme.

Harry Swegmark

1937

Harry Swegmark grundar H. Swegmark Fabriks AB.

40-talet

Produktion av korsetter har startat.

50-talet

Korsetter under varumärket ”Splendid” börjar produceras. Criss Cross – en gördel med två permanenta, svetsade sömmar som går i kors över magen blir en stor succé. Harry Swegmarks söner, Bengt och Gösta börjar i företaget och Bengt, som är utbildad i design, lanserar sin första Swegmark kollektion..

60-talet

Textilindustrin får tillgång till nya material som stretch och Fiber K (senare kallat Lycra). Swegmark designar den första trosgördeln. Behå med elastiska axelband lanseras för första gången och en ny fabrik i Töreboda öppnas.

70-talet

En ny fabrik byggs i England. Swegmarks första formpressade behå släpps och badklädesproduktionen tar fart.

80-talet

Swegmark förvärvar korsettindustrin Abecita. Sportkläder börjar produceras.

90-talet

Swegmark omstrukturerar för att koncentrera sig på damunderkläder, i första hand behås i större storlekar och förvärvar underklädesföretaget Sia New Rosme, baserat i Riga, Lettland. Swegmark blir det första underklädesföretaget i Europa att bli miljöcertifierat enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierat enligt ISO 9001.

2000-talet

Swegmark blir licenserat för Fairtrade Production och Ökotex-certifierat. Produktionen koncentreras till Lettland för kortare ledtider.

2010-talet

Sportbehås lanseras under det nya varumärket SWEMARK.

2020-talet
2021- April: Vi blir Underwear Sweden AB