Garissa insamlingsstiftelse | Swegmark.se
  • 2-5 dagars leveranstid
  • Fri frakt över 599 kr
  • Säker betalning med Klarna

Garissa - För att hjälpa utsatta kvinnor till ett bättre liv

Garissa är Monica och Carl-Axel Ekmans Insamlingsstiftelse som Swegmark stödjer. Stiftelsen hjälper utsatta flickor i östra Kenya till ett bättre liv.

Vi är övertygade om att bästa vägen dit är att ge flickorna trygghet och utbildning samt sprida information för att bekämpa sedvänjan med kvinnlig könsstympning. Att ha en stark lokal förankring är viktigt om vi vill att vår hjälp ska nå fram. Tillsammans med lokala organisationer fokuserar vi därför på fyra områden.
Läs mer om projektet på Garissa Stiftelsens hemsida

 

Flickhemmet

På hemet för föräldralösa flickor bor just nu 117 flickor mellan fyra och 18 år. Här får de en trygg fristad och möjligheter att ta sig vidare i livet. 
Läs mer om flickhemmet

 

Bekämpa könsstympning

Utbildning av jordemödrar och informationsutbyte med imamer är viktiga delar i vårt arbete för att utrota könsstympning, som numera är förbjuden i Kenya. 
Läs mer om arbetet mot könsstympning

 

Utbildning

I flickskolan går ungefär 400 elever från förskola till primary school. Garissas faddrar gör det möjligt för flickorna att fortsätta till gymnasiet och genom Dr Ekmans studiefond ges de möjlighet att gå vidare till universitet eller yrkesskola. Läs mer om flickskolan


Förlossningskliniken

Vi ger varje år bidrag till SIMAHO:s (Sisters Maternity Home) förlossningsklinik. Här finns mödravård, barnavård och utbildning av jordemödrar.
Läs mer om förlossningskliniken